allbasarabean.ro

Activitati

OSLB merge la VOT!!

5 Motive pentru care o să merg la vot!

      În data de 13 noiembrie 2016, cetățenii Republicii Moldova, pentru prima dată în ultimii 16 ani, vor putea să-și aleagă direct președintele. Potrivit art. 77, alin. 2 din Constituția RM, „președintele reprezintă statul şi este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării.” De aceea, suntem de părere că în fruntea statului trebuie să stea o persoană integră și competentă, căreia să-i pese de viitorul țării și al cetățenilor. Un președinte al tuturor!

Organizația Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia (OSLB Alba) îndeamnă toți cetățenii să iasă la vot și să-și aleagă președintele. În special, facem apel către tineri, care sunt pasivi în aceste alegeri și acceptă ca altcineva să le decidă viitorul. Ne-am săturat de atâtea dezbateri, sporuri, certuri și învinuiri. E firesc, în urma acestora, să fii contrariat și debusolat. „Toți sunt buni de pălăvrăgit! Numai promisiuni deșarte și vorbe fără rost! Nu am pe cine să aleg, deci nu ies la vot! ” Și cu astfel de gânduri cetățeanul nostru așteaptă zadarnic timpuri  mai bune și-și alimentează existența cu visuri care speră că într-o bună zi se vor îndeplini.

Ca să te convingem să ieși la vot, îți propunem 5 motive simple care să-ți spulbere toate prejudecățile și ezitările:

1)    Votează, pentru că e dreptul tău. Un ansamblu de drepturi presupune o sumă de avantaje și priorități de care, dacă nu profiți, pierzi tot ce îți pot oferi acestea. Poți să te bucuri că nu ești obligat să înghiți tot ce ți se pune în pe tavă. Bucură-te că nu trăiești într-un stat totalitar, în care liderii vin la putere, ne-ținând cont de voința poporului. Ai această libertate de a alege între mai multe opțiuni, profită de ea!

2)    Prin alegerea președintelui îți alegi viitorul. Semnezi un contract de 4 ani, de care este legată soarta ta și a celor pe care îi iubești. Dacă-ți pasă de următorii ani, trebuie doar să pui o ștampilă pe hârtie. Haide! Nimic nu te costă!

3)    Președintele, cu puținele atribuții pe care le are, poate genera bunăstare, într-o formă sau alta. Toate condițiile de care te plângi, se pot îmbunătăți, doar printr-un vot. Președintele poate dezvolta cu parteneri de dezvoltare, poate veni cu inițiative legislative, poate dizolva Parlamentul și declanșa alegeri parlamentare, ceea ce înseamnă alegerea și numirea unui alt corp de funcționari.

4)    Dacă faci o alegere, cel puțin, vei avea dreptul să te plângi, ulterior. De regulă, pe cine alegem, acela este responsabil să-și ducă până la capăt promisiunile făcute și angajamentele care și le-a luat. Candidatul care nu va îndeplini aceste condiții, va fi tras la răspundere chiar de tine, pentru că tu l-ai ales, tu îi ceri demisia.

5)    Ieși a vot pentru a nu-i lăsa pe alții s-o facă în locul tău! Fiecare își alege persoana în ale cărei promisiuni are încredere. Dacă ai îndrăgit un candidat și crezi în programul său, dă-i o șansă. Dacă nu o vei face, alții își vor alege candidatul, iar tu… iar tu, în  momentul câștigului lor, te vei gândi la  motivele care tocmai le-am enumerat mai sus, dar atunci va fi prea târziu, prietene!!!

 

 

Mai puteti citi si:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*