allbasarabean.ro

Cultura

Jurnal literar : … am să vorbesc

 

Frumusețea serilor de poezie este, de obicei, accentuată de simplitatea și profunzimea cuvintelor rostite de către scriitori, pentru cititori și pentru suflete noastre.

În acest mod, într-o seară încețoșată dar caldă, descoperim poeta Zamfira Costan; o poetă înfiripată de seninătate, a cărei volum de versuri ”Am să vorbesc” parcă emană lumină. Volumul scoate în prim-plan tema Destinului. Destinul apare în mai multe ipostaze: cea a destinului asumat, a destinului blamat, a luptei cu destinul, a destinului ce se vrea schimbat.

În cadrul discuțiilor despre poetă, poezie, și volumul fierbinte prezentat, ne-am îngândurat, am încercat să explicăm semnificația titlului ”Am să vorbesc”. E un titlu, parcă, strigător la cer : de parcă eul interior zvâcnește, își strigă durerile și se desprinde de trup. Iar strigătul e confirmat de poezia cu același titlu:

”Am să vorbesc azi

Cu inima mea

Și-am s-o întreb despre neliniștile

Singurătății,

Despre incertitudinile pasului

Către mâine…”

Volumul a apărul la editura Gens Latina și lansarea a avut loc în cadrul Expoziției de pictură Popasuri, pictor – Cornel Vana.

Poeta Zamfira Costan a debutat în 21 mai 2010, în licalitatea Livezile din județul Alba, cu volumul Sinapse Cotidiene, apărut la editura Gens Latina din Alba Iulia.

Urăm succes, multă inspirație și provocări adevărate în poezie poetei Zamfira Costan.

Pentru OSLB, Covalciuc Victoria.

Mai puteti citi si:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*